Tento web používá soubory cookie za účelem vylepšení služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Rozumím

Bílá vína

Bílé víno

vyrobeno z bílých, růžových, červených, nebo modrých hroznů révy vinné.

Při jeho výrobě se rmut (narušené slupky hroznů) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení.

Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny.

Bílým vínům vyrobeným z červených nebo modrých hroznů se říká klaret.

Kategorizace podle cukru:

suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr

polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr

polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr

sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr

Podávání bílého vína:

Bílá vína se servírují v nádobě s ledem nebo v chladícím tubusu, aby nedocházelo k rychlému zteplání obsahu lahve.

Láhev vína se otevře klasickou vývrtkou a hrdlo lahve se otře.

Používají se sklenky tulipánovitého tvaru.

U bílých vín, které zrály delší dobu v sudech, se doporučuje dekantace.

Bílá vína

Litujeme, ale nebyly nalezeny žádné produkty.

for(int i=0; i