Tento web používá soubory cookie za účelem vylepšení služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Rozumím

Červená vína

Červené víno

vyrobené pouze z modrých hroznů (protože červené barvivo se nachází pouze v těchto odrůdách), a to nakvašením nebo jejich tepelným zpracováním.

Při jeho výrobě se rmut nechá několik dní kvasit.

Slupky tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou.

Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty než u bílého vína.

V červeném vínu jsou tak ve vyšší míře třísloviny a také resveratrol (ze slupek i z jadérek), který se vyskytuje i v bílém víně. 

Podávání červeného vína:

Červená vína je nejlepší servírovat v košíku na vína, kdy je podobný sklon jako ve sklepě - důvodem je stabilita možných usazenin v lahvi.

Láhev se opatrně otevře kvalitní vývrtkou a otře se hrdlo lahve.

U většiny červených vín se provádí dekantace(kromě jednoduchých a základních vín).

 

Červená vína

Litujeme, ale nebyly nalezeny žádné produkty.

for(int i=0; i