Tento web používá soubory cookie za účelem vylepšení služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Rozumím

Dekantace vína

Dekantace vína

Dekantování znamená přelití vína do karafy. Dekantuje se ze dvou důvodů.

První důvod, proč dekamtovat je ten, že oddělujeme sediment od vína.

Druhý a možná důležitější důvod dekantace je, aby se víno provzdušnilo a následně otevřelo a zharmonizovalo.Pro tento důvod se dekantují hlavně mladá vína s výraznou strukrurou a silná vína.

Dekantují se vína bílá i červená.

Správná teplota při servírování vína

druh vína                                 doporučená teplota               doporučená teplota

                                                    pro podávání                         pro konzumaci

Šumivá a šampaňská                          5°C                                        7 - 9°C

Bílá,suchá,mladá a růžová,  

polosladká a sladká vína a    

vína pozdních sběrů                             7°C                                        9 - 11°C                 

Mladá červená,

lehká a ovocná                                      8°C                                     10 - 12°C     

Velká silná bílá vína                              8 - 10°C                              10 - 12°C

Elegantní červená vína                        10 - 12°C                             12 - 14°C

Velká těžká červená vína                    12 - 13°C                             14 - 15°C

Stará likérová vína                               10 - 12°C                             13 - 15°C   

Teplota vína při nalití do skleniček stoupne asi o 2°C, proto je dobré s tímto rozdílem počítat a víno vychladit o dva stupně více, než je doporučeno.

 

 

Dekantace vína

Litujeme, ale nebyly nalezeny žádné produkty.

for(int i=0; i